Steven Van Gucht: "We zitten nu in de moeilijkste fase van heel die pandemie"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

De winter is in het land, de dagen zijn donker en om de strijd met het coronavirus te winnen moeten we onze contacten beperken tot een absoluut minimum. Viroloog Steven Van Gucht zegt dat we op dit moment de moeilijkste fase van de pandemie doormaken.

“Mensen moeten goed beseffen dat we nu zowat in de moeilijkste fase zitten van heel die pandemie. Het is moeilijk omdat het al heel lang duurt, we zijn het kotsbeu", stelt Steven Van Gucht bij Redactie24.

"Het is ook moeilijk omdat het virus veel druk zet, het weer is slecht en we zitten binnen. Het zijn de ideale omstandigheden voor het virus.”

“Mensen moeten beseffen dat ze nu moeten doorbijten, maar dat over enkele maanden de hemel dan wel opklaart, dat het een stuk makkelijker zal gaan.”

“Januari, februari en maart zullen donkere en lastige maanden worden. Het gaat nog zoveel plezanter worden achteraf en we zullen al die zaken die we voor normaal hielden, zoals een feestje organiseren, des te meer appreciëren. Daar moeten we ons aan optrekken.”