Telenet neemt voortouw in nieuwe werkwijze tijdens corona

door: SLO
Gazet van Antwerpen
Video bron: Gazet van Antwerpen

Telecomreus, Telenet, heeft de eerste stap gezet in hun nieuwe werkproces voor tijdens én na corona. Nu thuiswerken toch de norm is zien veel bedrijven hier de voordelen van in. Zo heeft dus ook Telenet geëxperimenteerd met een model dat hoogstwaarschijnlijk permanent de nieuwe manier van werken zal worden.

Telenet vraagt hun werknemers zo veel mogelijk van thuis uit te werken, maar om toch ook het contact met hun collega’s te maximaliseren. Zo vinden ze het een goed idee om bijvoorbeeld hun werknemers een meeting te laten organiseren in de ochtend en hierna naar huis te laten vertrekken voor thuiswerk. Wie liever toch op kantoor blijft werken door een moeilijke werkomgeving thuis, kan een werkplek reserveren via een app.

Het bedrijf stelt zelfs hun parking ter beschikking die grotendeels leeg blijft door corona. Er staan tafels, stoelen en parasols ter beschikking. Isabelle Geeraerts van Telenet ziet het vooral in de toekomst veel flexibeler verlopen dan ze vroeger gekend hebben. Telenet wil zo graag bijleren en op lange termijn bekijken wat het beste werkt voor hen.

Tags