Twee schepenen onder vuur: Vaccin uit woonzorgcentrum gekregen

door: STS
Vaccin
Afbeelding bron: pexels

Twee schepenen liggen onder vuur omdat ze zich overgebleven vaccins uit een woonzorgcentrum lieten toedienen.

Schepen Nancy Bleys uit Lommel en haar collega Karel Wieërs werden gevaccineerd terwijl het niet hun beurt was, maar omdat er vaccins waren overbleven in woonzorgcentrum Kapittelhof. Omdat daar drie bewoners besmet waren, besloot de verantwoordelijke arts hen niet in te enten. Hij belde vervolgens naar het stadhuis.

"Ik denk dat we daar een inschattingsfout gemaakt hebben door twee mensen te vaccineren die niet tot de eerste groepen behoren om te vaccineren. Onze oprechtheid staat buiten kijf. Maar als we er mensen mee gekwetst hebben, spijt ons dat zeer. Dat was niet de bedoeling", verklaarde Bleys aan TV Limburg.

Wieërs reageerde eveneens: "Ik heb te goeder trouw gehandeld. Excuses aanbieden terwijl je vindt dat je niets fout gedaan hebt, vind ik vreemd. Maar ik begrijp wel ergernis bij bepaalde mensen; men is zenuwachtig, er is een pandemie, heel de wereld wacht op een vaccin. Ik begrijp de zenuwachtigheid, maar ik ga niet op mijn knieën liggen."

De directeur van het woonzorgcentrum spreekt van een inschattingsfout: "Het was kiezen tussen de vaccins weggooien of ze geven aan iemand die ze beter kon gebruiken. Het is een inschattingsfout, we hadden het misschien anders moeten aanpakken. Anderzijds is het spijtig om waardevolle vaccins weg te gooien."