Van "overal" tot "nergens": Meningen over coronapas zijn sterk verdeeld

door: STS
Coronapas - Covid Safe Ticket
Afbeelding bron: Covidsafe.be

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Waar moet volgens jou overal een coronapas verplicht zijn om binnen te mogen?"

"Een coronapas voor iedereen en voor alles. Denk aan degenen die je liefhebt: zou je hen graag verliezen?" schrijft Godelieve.

"Wat mij betreft overal. Zal ik mij wel laten vaccineren om dan de niet-gevaccineerden mee te laten profiteren van de vrijheid en meerdere golven te veroorzaken", stelt Quinten.

"Nee, dit is discriminatie. En een coronapas gebaseerd op vaccinatie vind ik niet veilig", schrijft Evelyne.

"Voor de griep en zoveel andere virussen vraagt men dat toch ook niet", stelt Katrin.

"Voor mij mag de coronapas overal gevraagd worden. Dat is geen enkele moeite voor mij, en ook niet voor degene die het moet controleren", stelt Jacques.

"Overal waar kwetsbare mensen zijn, in ziekenhuizen en rusthuizen. En waarom niet overal, uit respect voor onze medemens", stelt Marieke.

"Nergens, want zelfs als je die pas hebt, kan je nog corona hebben en doorgeven. Het creëert een vals gevoel van veiligheid en je discrimineert er mensen mee", vindt Frederic.

"Overal waar veel mensen zijn, willen we nog ooit uit deze miserie geraken", schrijft Jacqueline.

"Overal, dat is makkelijkst en het veiligst. Je app op pasje tonen kost geen enkele moeite, zo heb ik vorige week in Frankrijk ervaren. Het is niet alsof ze telkens een stuk van je arm hakken", stelt Dan.