Voorstel voor wie zich niet wil laten vaccineren: “Attest van je huisarts indienen”

door: BVDO
Vaccin
Afbeelding bron: Pixabay

Oud-farmabaas Julien Brabants vindt het een foute keuze om de keuze voor vaccinatie volledig vrij te laten. Een verplichting is volgens Brabants echter niet nodig. 

Volgens oud-farmabaas Julien Brabants kan het feit dat vaccinatie tegen het coronavirus volledig vrij keuze gelaten wordt voor de nodige problemen zorgen bij de groepsimmuniteit die men ermee wil bereiken. 

80 procent van de bevolking inenten met een vaccin dat 70 procent effectief is, zorgt nog maar voor een bescherming van 55 procent. Het is volgens Brabants dan ook noodzakelijk dat mensen aangespoord worden om zich te vaccineren en zich moeten verantwoorden als ze dat niet willen. 

Hij pleit dan ook voor het officieel en expliciet oproepen van elke Belg voor een vaccinatie. “Wie dat niet wil, moet zich daar dan tegen verzetten, door bijvoorbeeld een attest van de huisarts in te dienen”, zegt Brabants aan Het Nieuwsblad. 

“De overheid mag in deze enige druk op de bevolking uitoefenen, gelet op het gevaar dat uitgaat van mensen die zich niet laten vaccineren: zij brengen immers niet alleen zichzelf, maar ook anderen in gevaar.”