Wouter Beke heeft groot nieuws: "Ook zij krijgen uitnodiging voor vaccin"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Deze zomer zullen ook jongeren van 12 tot 15 jaar gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke bekendgemaakt.

De eerste prikken zullen wellicht al toegediend worden in de week van 19 juli. Wie op vakantie is, krijgt een herkansing in augustus of september.

De 12- tot 15-jarigen hebben wel de toestemming van hun ouders nodig om gevaccineerd te kunnen worden. De ouders moeten meegaan naar het vaccinatiecentrum, of schriftelijke toestemming meegeven aan hun kroost.

Groepsimmuniteit

"De risico's voor een 12- tot -15-jarige om zwaar ziek te worden van een Covid-19-besmetting zijn klein. Toch is de vaccinatie van deze doelgroep heel belangrijk, aangezien het bijdraagt tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en zo tot het bereiken van groepsimmuniteit", stelt minister Beke (CD&V).

"Hoe meer kinderen zich laten vaccineren, hoe minder het virus en de varianten kunnen circuleren in deze groep. Zo verkleint het risico dat kinderen andere personen zullen besmetten die meer kwetsbaar zijn."