Slakken in je tuin? Zo kan je ze nuttig inzetten

door: WVDS
slakken, slakkenval
Afbeelding bron: Pixabay

Wanneer jouw tuin overspoeld wordt met slakken, ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om deze ongewenste gasten te verwijderen. Maar wat kan je doen met de slakken nadat je ze in de val hebt gelokt?

Het verwijderen van de slakken uit je tuin is slechts de helft van de strijd. Je zit immers nog steeds met een bak of emmer vol slakken. Er zijn enkele dingen die je met deze slakken kunt doen.

Een bak vol gevangen slakken, dit is wat je ermee kan doen

De makkelijkste oplossing is misschien wel om de slakken terug in de natuur te zetten. Maar zet ze niet zomaar in de dichtstbijzijnde struiken. Je moet een plek vinden die ver genoeg van je huis en tuin verwijderd is, zodat ze niet gewoon terugkruipen. Idealiter zou dit minstens 20 meter moeten zijn.

Je kunt slakken ook toevoegen aan je composthoop. Slakken zijn afbrekers, wat betekent dat ze natuurlijk materiaal afbreken en veranderen in voedzame compost voor je tuin. Ze eten een verscheidenheid aan organisch afval, van groente- en fruitresten tot plantaardig tuinafval.

Onthoud ook dat hoewel slakken misschien vervelend zijn, ze ook een essentieel onderdeel van ons ecosysteem vormen en vaak meer goed doen dan je zou denken.

Tags