Wolf duikt op in nieuwe provincie, eerste slachtoffer is al gevallen: "Wat wordt dat hier de komende jaren?"

door: STS
Wolf
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er is voor het eerst in 200 jaar een wolf gespot in de provincie West-Vlaanderen. Het dier maakte al een eerste slachtoffer.

De wolf werd door een jager gezien tussen Krombeke en Proven, deelgemeentes van Poperinge. Het dier kreeg daardoor meteen de naam 'Westhoekwolf'.

"Plots zag ik in de verte een groot beest. Ik dacht meteen aan een wolf, omdat ik het dier een beetje kon herkennen. Maar ik kon het moeilijk geloven. Naarmate hij dichterbij kwam, bleek het wel degelijk om een wolf te gaan", vertelde de jager op Focus-WTV.

"Het meest bizarre was dat de wolf naar een fietser en een bromfietser liep. Hij liep op zijn dode gemak rond. Ik dacht dat het eerder een schuw beest zou zijn."

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek vermoedt dat de wolf afkomstig is uit Frankrijk en van daaruit de grens is overgestoken naar België. De verwachting is dat het dier niet zal blijven, omdat het leefgebied niet geschikt is.

Schaap

Intussen heeft de Westhoekwolf wel al een eerste slachtoffer gemaakt. In Proven werd bij een boer een schaap doodgebeten.

"Het moet 's nachts gebeurd zijn. De wolf beet het schaap in de keel en vrat het borststuk weg", vertelde de landbouwer aan de Krant van West-Vlaanderen. De man maakt zich zorgen: "Wat wordt dat hier de komende jaren?"