Adriaan Van den Hoof noemt zichzelf slachtoffer en vertelt dit over zijn stalkster

door: BCM
Afbeelding bron: Photonews

Presentator en comedian Adriaan Van den Hoof werd door de VRT opzijgeschoven als presentator van 'Switch'. Dit volgde kort op de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan zijn adres.

Adriaan Van den Hoof reageert nu voor het eerst op de klachten die verschillende vrouwen tegen hem hebben neergelegd. Dat doet hij via een verklaring bij de vertrouwenspersoon van de openbare omroep. 'De Morgen' kon die verklaring al inkijken.

Adriaan biedt in de verklaring zijn excuses aan: “Ja, ik heb meerdere kortstondige relaties gehad en ben daarin soms ontrouw geweest. Ik wens mijn excuses aan te bieden aan de vrouwen, aan mijn familie en naasten, en ook aan de vrienden die ik hierdoor gekwetst heb”.

Tegelijkertijd noemt Adriaan Van den Hoof zichzelf een slachtoffer. " “In 2020 was er een vrouw die mij tot 300 keer per dag belde en honderden sms’en bleef sturen. Toen ik haar blokkeerde, zette de belaging zich voort via publieke fora en door middel van nepaccounts met berichten die ze stuurde naar mijn vrienden".

"Het openbaar ministerie erkende mij als slachtoffer van belaging en gaf haar een strenge waarschuwing. Maar ze is gewoon opnieuw begonnen", klinkt het. Adriaan denkt dat deze vrouw tegen hem getuigde in 'Dag Allemaal' en overweegt juridische stappen tegen haar.