Devon Planckaert en Mageno Timmerman beleven nachtmerrie: "Zes of zeven keer"

door: LHX
Mageno en Devon
Afbeelding bron: Eén

Devon Planckaert, de zoon van Francesco Planckaert, en Mageno Timmerman, de zoon van Stephanie Planckaert, hebben grootse wielerambities. Daarbij moeten ze wel wat obstakels overwinnen.

De wielercarrière van Mageno Timmerman loopt tot nu toe redelijk vlot, maar voor Devon Planckaert is dat anders. Eigenlijk wilde hij jaren geleden al wedstrijden beginnen rijden, maar steeds was er een blessure – of een niet nader genoemd virus – die roet in het eten strooide.

Zo kwam hij net voor het begin van het huidige wielerseizoen zwaar ten val tijdens een stage in Spanje, waarbij hij een diepe wonde in zijn arm opliep. "Een stage die al slecht begonnen was", zegt hij in Dag Allemaal.

Op het einde van de eerste dag werd namelijk de hele groep ziek. "M'n neef Mageno, die er ook was, heeft zes of zeven keer overgegeven", vertelt hij. "De laatste dag konden we eindelijk nog een ritje gaan rijden, maar tijdens een afdaling reed iemand tegen mijn wiel en ben ik over mijn stuur gekatapulteerd."

Het lijkt er gelukkig op dat het ergste voorbij is: inmiddels heeft Devon al drie koersen gereden. "Het gaat nog niet helemaal zoals ik het wil. Ik heb nog veel last van krampen in mijn arm", klinkt het. "Maar ik ben zo blij dat ik eindelijk kan koersen."