Eddy Planckaert blikt terug op noodlottige dag met aangrijpend bericht: "Een litteken dat geen kind zou mogen dragen"

door: LHX
Eddy Planckaert in 'Het Huis'
Afbeelding bron: Eén

Met zijn prachtige familie en zijn kasteel in Frankrijk lijkt Eddy Planckaert het tegenwoordig helemaal voor elkaar te hebben. Dat is niet altijd zo geweest: hij heeft heel wat tegenslagen gekend.

Op Instagram deelt Eddy Planckaert foto van een krantenknipsel uit 1964. "Hevige autobotsing te Petegem-aan-de-Leie – Eén dode, drie zwaar- en twee lichtgewonden", kopt het. 

"Foto gekregen van mijn zus Vera", schrijft Eddy erbij. "58 jaar geleden, het ongeluk dat het leven van onze familie zo veranderde. Mijn vader heeft 1 jaar in het ziekenhuis gelegen om dan alsnog aan zijn verwondingen te bezwijken. Moeder was 3 maanden in het hospitaal om daarna de rest van haar leven door te brengen met een kleine handicap. Vera en ik waren lichtgewond."

Het is voor hem altijd moeilijk om aan die tijd terug te denken, maar zoals steeds slaagt hij er in om de dingen van de positieve kant te bekijken. "Het is ook een deel in het geheel van mijn leven", weet hij. "Positief denken en gelukkig zijn is de boodschap, het leven blijft verdergaan."

Zijn volgers zijn diep geraakt door zijn boodschap. "Het is een litteken dat geen kind zou mogen dragen, maar het heeft je beslist gevormd tot de man en vader die je nu bent. En dat is er één uit de duizend", klinkt het in de reacties. "Ongelofelijk hoe je ermee omgaat, Eddy!"