Eddy Planckaert krijgt slecht nieuws van de dokter: "Kon het gewoon niet geloven"

door: STG
Eddy Planckaert
Afbeelding bron: Eén

Vanaf 30 oktober is Eddy Planckaert samen met de rest van de familie weer te zien in Château Planckaert’. Dat Eddy zijn gezondheid belangrijk vindt is algemeen geweten, en dus besloot hij een medische check-up te laten uitvoeren.

 

 

Eddy Planckaert gaat regelmatig naar de dokter voor een medische check-up. Enkele maanden geleden liet hij zich nog onderzoeken bij de dokter voor zijn hart en zijn prostaat. Tijdens dat laatste onderzoek bleek alles in orde. Toch maakte de dokter zich wel zorgen over een andere parameter.

“Ik woog 101 kilo”, zegt Eddy in Dag Allemaal. “Ik kon het gewoon niet geloven, ik ben voor de zekerheid opnieuw op de weegschaal gaan staan."

Eddy kreeg van zijn dokter het advies om tien kilo te vermageren. Zijn kleinkinderen zien opgroeien is voor Eddy de grootste stimulans om er volledig voor te gaan. De voorbije maanden verloor Eddy al achttien kilo en hij voelt zich daardoor beter in zijn eigen vel.

Eddy heeft naar eigen zeggen geen wereldschokkende dingen gedaan. “Die achttien kilo zijn eraf gegaan enkel en alleen door mijn eetgewoontes te veranderen. Vroeger at ik heel veel pasta, maar ook veel patatten. Enfin, de dagelijkse kost. Ons Christaatje kookt gewoon veel te goed. Maar nu ben ik veel gezonder gaan eten. Alleen nog maar groenten, en vaak dan nog van eigen kweek."