Eddy Planckaert openhartig: "Dan heb je iemand nodig die je wakker schudt"

door: STG
Eddy Planckaert
Afbeelding bron: Eén

Zondagavond kunnen we de avonturen van de familie Planckaert weer van dichtbij volgen. Eddy Planckaert blikt in Primo terug op zijn carrière.

Dat Eddy Planckaert veel belang hecht aan zijn familie is ondertussen wel duidelijk. Intussen verbouwt de familie ijverig verder aan het kasteel. In Primo blikt hij terug op zijn carrière. Hij is dan ook bijzonder trots.

"Tuurlijk ben ik trots op wat ik heb bereikt. Dat is mooi en je ego wordt daardoor nog jaarlijks gestreeld. Ik heb altijd gekoerst voor het geld en toevallig was ik er goed in. Als ik er niet veel geld mee had verdiend, zou ik het nooit hebben gedaan. Het is moeilijk, zwaar en schadelijk voor je lichaam," aldus Eddy.

Eddy doet ook schrikken tijdens zijn verhaal. Op een gegeven moment zat hij heel diep. "Ik was van plan om er een einde aan te maken. Ik voelde me zo slecht en verslagen omdat iemand opnieuw mijn vertrouwen had misbruikt. Toen leek het me de beste manier om afscheid van het leven te nemen."

Daar denkt hij nu helemaal anders over. "In mijn geval was dat geen verstandige beslissing, want je hebt toch een gezin en kinderen. Soms heb je het gevoel dat je er beter niet meer zou zijn, maar daar moet je voorzichtig mee zijn. Dan moet je hulp zoeken, iemand die je wakker schudt. Gelukkig was dat mijn vrouw", besluit hij.