Francesco Planckaert klapt uit de biecht over 'Château Planckaert': "Tot in de puntjes in scène gezet"

door: COS
francesco planckaert interview 1
Afbeelding bron: Showbizz24

Zondag is er weer elke week een nieuwe aflevering van 'Château Planckaert'. De verbouwingen van het kasteel in Frankrijk gaan verder.

Francesco Planckaert is al vier seizoenen lang de grapjas van de bende. Hij neemt graag mensen beet. Ook de ploeg van 'Château Planckaert' moet er al eens aan geloven. De regisseur was aan de start van de reeks een van de slachtoffers.

"Op zijn eerste draaidag in het kasteel hadden we een zogezegd lijk in de kolenbrander in de kelder verstopt", vertelt Francesco in Billie. "We hadden dit tot in de puntjes in scène gezet. We pakten iemand in plastic in en zetten hem in de brander met de deur op een kier."

Wanneer de deur geopend zou worden, zou zijn arm naar buiten vallen. Ook gooiden ze een dode vis in de brander voor de geur. "We hadden het zo voorbereid dat de regisseur bij de rondleiding zelf over de brander zou beginnen. Het werd muisstil toen ik de deur opende en de arm eruit viel."

"Gelukkig kon hij er erna wel hard om lachen. Halverwege de reeks kwam er een nieuwe regisseur met wie we hetzelfde grapje uithaalden. Het leven is al serieus genoeg, laat ons daarom ook genoeg lachen."