Junior Planckaert wil iets duidelijk maken: "Velen weten dat niet"

door: LHX
Francesco Planckaert - Junior Planckaert - Stephanie Planckaert.
Afbeelding bron: Photonews

De familie Planckaert is misschien wel de bekendste familie van heel Vlaanderen. Veel mensen hebben het gevoel dat ze hen door en door kennen, maar toch bestaan er ook misverstanden over hen.

Al enkele jaren is 'Château Planckaert' een gigantisch succes, en ook in het voorjaar van 2024 komen er nieuwe afleveringen aan. Daarin werkt de familie Planckaert opnieuw verder aan hun Franse kasteel. De laatste leitjes zijn dan wel gelegd, maar dat betekent lang niet dat het werk gedaan is.

Daarnaast viert Eddy Planckaert zijn 65ste verjaardag en timmert Junior Planckaert verder aan zijn carrière als rallypiloot. Helaas maakt hij een zware crash, met een gebroken ruggenwervel als resultaat.

Het gezin van Francesco Planckaert werkt dan weer aan de verbouwing van hun oude bus, terwijl Iluna Timmerman handelsingenieur gaat studeren aan de universiteit van Namen en Mageno voor het eerst een vriendinnetje heeft. 

Uit alles blijkt nog maar eens: de familie Planckaert is ontzettend hecht, en dat ondanks hun grote verschillen. Zo weten alle kijkers van 'Château Planckaert' wel dat Francesco veel meer op de voorgrond treedt dan Junior.

"Ik ben geen spraakwaterval, dat is juist", zegt Junior daarover tegen Primo. "Wanneer we samen met onze ouders in de auto zitten, zal Francesco sowieso meer babbelen. Ik zal eerder luisteren."

Toch vindt hij dat het beeld dat mensen van hem hebben niet helemaal correct is. "Ik kom heel rustig over. Maar wat velen niet weten: innerlijk ben ik wel vaak nerveus, hoor. Wees daar maar zeker van", klinkt het.