Kijkers van ‘Thuis’ niet te spreken over seizoensfinale: “Wat flauw!”

door: ASX
Leah Thys in 'Thuis'
Afbeelding bron: Eén

De fans van ‘Thuis’ moeten het weer twee maanden stellen zonder hun favoriete soap. Traditiegetrouw wordt er in juli en augustus een zomerstop ingelast. Gisteren zond VRT1 de voorlopig laatste aflevering uit.

Die beloofde alvast ontzettend spannend te worden. Wekenlang werd de kijker in de ban gehouden door de moord op de meeste gehate advocaat in soapland; Alexander Cosyns (Erik Goossens). Verrassend genoeg werd de dader al een dag vóór de seizoensfinale ontmaskerd.

Niemand minder dan madame Marianne (foto), vertolkt door sterkhouder Leah Thys, blijkt de moord op haar geweten te hebben. Op het einde van de aflevering zagen we hoe het personage zichzelf ging aangeven bij de politie. Meteen ook het slotbeeld van dit seizoen.

En net dat stuit heel wat kijkers tegen de borst. Veel fans hadden duidelijk meer spektakel verwacht tijdens de seizoensfinale en bleven op hun honger zitten. Op sociale media uiten heel wat volgers van het programma hun ongenoegen.

“Had meer verwacht, beetje saai”, klinkt het bij een trouwe kijker nog ietwat genuanceerd. “Saaiste finale ooit pfff”, vult een andere fan aan. “Wat een verschil met Familie, die zijn wel met een knaller geëindigd”, merkt iemand anders op.

Voor nog andere kijkers is de maat helemaal vol. “Na meer dan 25 jaar gekeken te hebben, heb ik nu besloten om mij terug te trekken”, klinkt het drastisch. Voor wie de soap wél nog wil blijven volgen; in september is ‘Thuis’ opnieuw op de buis.