Showbizzwatcher geeft ongezouten mening over eerste grote tv-opdracht Zita Wauters

door: WVDS
Zita Wauters Zomerhit 2023
Afbeelding bron: VRT

Zita Wauters, de dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser, zal deze zomer meewerken aan ‘Zomerhit’. De 18-jarige Zita zal voor een exclusieve blik achter de schermen zorgen. Wij spraken met onze showbizzwatcher over deze verrassing.

Online zijn er verdeelde reacties. De woorden ‘nepotisme’ en ‘nepobaby’ vallen regelmatig. Onze showbizzwatcher wil die vooringenomenheid van vriendjespolitiek toch nuanceren. “We kunnen er inderdaad niet omheen dat Zita twee bekende ouders heeft. Een naam als ‘Wauters’ kan inderdaad veel deuren openen, maar zodra die deur geopend is, moet je het nog altijd zelf waarmaken.”

Wat onze showbizzwatcher verwacht van Zita bij ‘Zomerhit’? “Het filmpje van de aankondiging voelde een beetje ingestudeerd en wat ongemakkelijk, maar Zita spat wel van het scherm”, klinkt het.

“Ik denk ook dat ze snel zal loskomen in ‘Zomerhit’. Daar zal haar achtergrond wel helpen. Veel van de artiesten die daar rondlopen kent ze wellicht al door haar papa. Dat zou toch voor vlotte babbels in de backstage moeten zorgen. Ik kijk er alvast naar uit om Zita aan het werk te zien.”

In het videointerview gaan we nog iets dieper in op wat Zita de voorbije jaren al gepresteerd heeft en hoe ze door VRT klaargestoomd werd voor het grotere werk.