Stan Van Samang getuigt over Eveline-schandaal: "Dat vind ik heel moeilijk"

door: COS
Stan Van Saman in 'Mijn eerste reis'
Afbeelding bron: VRT

Donderdag startte bij VRT 1 het gloednieuwe programma 'Mijn eerste reis'. Kobe Ilsen neemt enkele bekende gezichten mee op een onvergetelijke reis uit het verleden. 

Stan Van Samang mocht deze week de spits afbijten. Kobe Ilsen nam Stan mee naar Ierland, waar hij na 25 jaar opnieuw 'The Wicklow Way' wandelde. Het 'Eveline'-schandaal kwam ook te sprake. Kobe vroeg zich af hoe Stan met die situatie is omgegaan.

"Er zijn twee manieren. Ofwel stop je ermee. Maar da's geen optie. En de andere optie is: hoofd omhoog, borst vooruit en de storm in. Rechtdoor. Dat is niet de makkelijkste oplossing. Dat is de moeilijkste", vertelt Stan. 

Het heeft lang geduurd voor Stan zich publiekelijk durfde vertonen. "Ik zou durven zeggen, soms nog. Je voelt soms blikken. Nu voelen die blikken soms helemaal anders. Dat is niet fijn. Maar daar kan ik niks aan veranderen, wat ik ook doe. Maar zo aan de schoolpoort. Dat was niet prettig."

Stan wordt nog vaak herinnerd aan het schandaal. "Ik word daar helaas heel vaak nog op gewezen door mensen die het nodig vinden om dat te doen. Ik vind dat niet nodig. Ik vind dat ook heel vaak mijn probleem, of ons probleem."

"Het moeilijkste is toch mijn gezin, dat mij alles waard is, dat daar onder te lijden had, heeft en zal hebben. Dat vind ik heel moeilijk. Punt", besluit de zanger. "Dat is iets waar je niet trots op bent, wat voor de rest van je leven aan je naam hangt."