Stephanie Planckaert ontroert iedereen met hartverwarmende onthulling over mémé Clara

door: COS
Stephanie Planckaert
Afbeelding bron: Eén

In mei 2022 moest de familie Planckaert afscheid nemen van mémé Clara. De moeder van Christa Planckaert overleed op 96-jarige leeftijd.

Mémé Clara was heel geliefd door haar familie. Ook Stephanie Planckaert had een erg bijzondere band met haar grootmoeder. Na het overlijden van haar zus nam Clara namelijk haar intrek bij Stephanie en haar gezin in de chambre d'hôtes.

Vier jaar lang woonde Clara in bij Stephanies gezin en zorgde Stephanie voor haar grootmoeder. "Dat is een heel groot deel van mijn leven geweest. Ook van de kinderen. Voor de kinderen was dat ook een oma", vertelt Stephanie in 'Zomeravonden'.

Stephanie was als kind vaak bij haar oma. En nu waren de rollen omgekeerd. "Dan kookte ik eens voor haar", zegt ze. "Ik ben superblij dat we dat hebben kunnen doen. Daarna heeft ze altijd bij mijn mama gewoond en dan was ik daar ook veel bij."

Wim Lybaert vindt het erg ontroerend. "Ik wist wel dat ik een gerecht maakte van mémé Clara en ook dat je er veel bij geweest bent. Maar dat het zo'n intense diepe relatie was, dat wist ik niet. En dat je vier jaar je mémé in huis pakt... ik zie er het niet veel doen."