Tom Waes doet emotionele ontboezeming: "Vreselijk"

door: LHX
Tom Waes
Afbeelding bron: VRT - Johan Jacobs

Het was Tom Waes die de spits mocht afbijten in het derde seizoen van 'James De Musical'. Het werd al meteen een memorabele aflevering.

Keer op keer doet James Cooke zijn gasten in 'James De Musical' in tranen uitbarsten. De grote vraag was donderdagavond of ook Tom Waes zich van zijn emotionele kant zou laten zien.

En ja hoor, er was een moment waarop hij het niet helemaal droog hield. Het gebeurde toen hij terugblikte op zijn tijd als 21-jarige.

Toen zijn universitaire studies geen succes bleken, wist hij even helemaal niet meer wat te doen met zijn leven. Hij besloot plots het ouderlijke huis te verlaten. "'Ik moet alleen gaan wonen en het zelf uitzoeken', zei ik."

Hij ging toen samenwonen met zijn vriendin. "Ik herinner me nog heel goed dat mijn papa aan z'n tekentafel zat. Hij zei: 'Het is goed dat ge hier weggaat, maar ge moet niet terugkomen of op ons rekenen. Als ge zegt dat ge uw plan kunt trekken, dan moet ge 't ook doen.'"

Tom vertrok daarop vol zelfvertrouwen, maar na een tijdje bleek het alleen wonen toch niet zo makkelijk als hij verwachtte. Uiteindelijk zag hij zijn ouders bijna een jaar lang niet.

"Ze waren natuurlijk ongerust en dat was vreselijk om mee te maken. Ik heb zelf kinderen nu. Als ik daar nu over nadenk, moet dat de hel zijn geweest voor mijn ouders."

"Maar eigenlijk heeft heel dat jaar ervoor gezorgd dat die band, in mijn ogen, veel sterker is geworden", kan hij gelukkig wel concluderen, met de tranen in zijn ogen.