Vreselijk voor Eddy Planckaert: Hij moet zijn Franse droom opgeven

door: LHX
Eddy Planckaert in 'Het Huis'
Afbeelding bron: Eén

Het is al vier jaar geleden dat de familie Planckaert in Frankrijk een kasteel kocht. Er wordt nog steeds hard aan gewerkt.

Vorig jaar zetten de Planckaerts hun vierkantshoeve in de Ardennen te koop, maar op het allerlaatste moment sprong de verkoop af. Ze besloten dan maar om de hoeve te houden en hun chambre d'hôtes opnieuw te openen.

Of de hele clan nu wel of niet naar Frankrijk zou verhuizen, was lange tijd onduidelijk. Nu lijkt het er echter op dat er definitief een knoop is doorgehakt.

Het was vooral Eddy Planckaert die de droom koesterde om met de hele familie in Frankrijk te gaan wonen, maar helaas moet hij die droom opbergen. Aan Het Laatste Nieuws vertelt hij dat het er dan tóch niet van zal komen.

"Ik heb het daar heel moeilijk mee", geeft hij toe. "Dat was de reden waarom we het kasteel destijds kochten. Maar ik moet de mening van mijn kinderen respecteren."

Een leven in Frankrijk was volgens hem eenvoudiger en goedkoper geweest. Ze zouden minder hoeven werken dan in de Ardennen.

"Ik had me mijn oude dag wel anders voorgesteld: mijn ultieme droom bestaat niet", klinkt het teleurgesteld. "En met Christa alleen naar Frankrijk verhuizen zie ik niet zitten. Wat zou ik daar doen als mijn bende in de Ardennen zit?"

En het kasteel? Daar wordt nog steeds hard aan gewerkt. De familie is van plan om het, eenmaal afgewerkt, te verhuren als chambre d'hôtes met achttien kamers.