Stof in kauwgom en koekjes tast DNA aan en kan tot kanker leiden: België grijpt in

door: MRO
kauwgom
Afbeelding bron: Pixabay

Titaniumdioxine ofwel E171 is een stof die kauwgom witter maakt of koekjes meer doet glanzen. Maar deze stof is schadelijk voor de gezondheid en zal vanaf september verboden worden in België.

Titaniumdioxine is schadelijk voor de gezondheid. Dat blijkt uit antwoord op de parlementaire vraag van Kamerlid Robby De Caluwé (Open Vld) aan minister van Voedselveiligheid David Clarinval (MR).

"Wie titaniumdioxide binnenkrijgt, riskeert aangetast DNA te krijgen, wat in sommige gevallen kan leiden tot kanker. Het is daarom goed dat de minister een verbod oplegt om dit te verbannen uit onze voeding", zegt De Caluwé.

Een veilige dosis vastleggen was volgens de wetenschappers bij EFSA niet mogelijk. Vanaf september zal titaniumdioxine verboden worden in voedingsproducten op de Belgische markt.