Veel mensen weten dit niet: Zo kan je druiven heel grondig reinigen om bacteriën en pesticiden te verwijderen

door: PMN
Druiven
Afbeelding bron: Shutterstock

Druiven zijn gezond. Het is al heel lang een populaire fruitsoort die vaak gegeten wordt.

Druiven eten is zeker aan te raden. Het is wel belangrijk om ze goed te wassen voordat je ze eet. In druiven zitten vaak vuil, bacteriën en pesticiden. Je kunt die verwijderen door de druiven onder koud stromend water te houden en ze zachtjes te wrijven.

Experts, zoals diëtist Melanie Marcus, raden af om zeep of speciale reinigingsmiddelen te gebruiken, omdat deze onnodig en soms schadelijk kunnen zijn. Wie een grondige reiniging wil doen, kan dat via een specifieke methode.

Door de druiven grondig te reinigen kun je hardnekkige pesticidenresten en bacteriën aanpakken. Professor Xiaonan Lu raadt aan om de druiven 15 minuten te laten weken in een oplossing van zuiveringszout en water.

Een alternatief is een mengsel van gedistilleerde witte azijn en water, dat ook helpt bij het verwijderen van bepaalde bacteriën. Het is heel belangrijk om de druiven daarna nog eens extra te spoelen om resten van de reinigingsoplossing te verwijderen.

Je kan druiven het langst bewaren in hun originele verpakking in de koelkast. Dankzij de luchtcirculatie kunnen ze er twee weken goed blijven. 

Tags druiven