Vergeet mosselen met friet: Ga voor een recept van mosselen met een Italiaanse twist!

door: WVDS
mosselen met spaghetti
Afbeelding bron: Pixabay

Deze pastaschotel is een echte klassieker binnen de Italiaanse keuken en combineert het zachte en zoute van de mosselen met de pittige tonen van knoflook en chili. Met de kick van droge witte wijn en de frisheid van peterselie, brengt dit gerecht het allerbeste van de zee naar je bord.

 

Mosselen met spaghetti is eenvoudig te bereiden en een fantastische manier om even uit de dagelijkse sleur te stappen en jezelf onder te dompelen in de smaken van een authentiek Italiaans visgerecht. Verzamel je ingrediënten en maak je klaar voor een culinair avontuur.

Recept voor spaghetti met mosselen

Ingrediënten:
- 1 Kg verse mosselen
- 200g spaghetti
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 glazen droge witte wijn
- Olijfolie en zout naar smaak
- Verse Peterselie
- 1 chilipeper (optioneel)

Bereidingswijze:
1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Verwijder eerst de baarden en schraap eventueel vuil of algen van de schelpen. Spoel ze grondig af in koud water.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Terwijl de spaghetti kookt, kunt u beginnen met de saus. Hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in een grote pan met olijfolie tot ze zacht zijn.
4. Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de pan, gevolgd door de witte wijn. Dek de pan af en kook op een hoog vuur tot de mosselen openen.
5. Giet de gekookte spaghetti af, maar bewaar wat van het kookwater. Voeg de spaghetti toe aan de pan met mosselen en roer alles goed door elkaar. Als de saus te droog is, voeg dan een beetje van het bewaarde kookwater toe.
6. Breng op smaak met zout, peper, en gehakte verse peterselie. Als je van een beetje pit houdt, voeg dan ook de fijngehakte chilipeper toe.

Dit recept voor mosselen met spaghetti brengt enkele van de beste smaken van de Italiaanse keuken samen en is een geweldige manier om van deze zeevruchten te genieten. Smakelijk!

Tags