'Familie'-icoon Martine Jonckheere opnieuw getroffen door borstkanker

door: COS
Afbeelding bron: Medialaan

Eén jaar geleden namen veel 'Familie'-fans met pijn in het hart afscheid van Martine Jonckheere. Haar personage Marie-Rose kwam om het leven.

Martine Jonckheere heeft nu verschrikkelijk nieuws gekregen. De actrice is opnieuw getroffen door borstkanker. In 2006 kreeg ze al eens borstkanker. Haar linkerborst moest toen geamputeerd worden.

Na een enigszins zorgwekkend bloedonderzoek liet Martine een mammografie uitvoeren. Daarop zag de gynaecoloog een massa in Martines rechterborst die er niet hoort te zitten. Na een MRI kreeg Martine echter te horen dat alles in orde was. Haar huisarts raadde toch een punctie aan.

Op vrijdag 23 december kreeg Martine te horen dat de kanker terug was. "Ik ben heel rustig gebleven. Vijf minuten later, om 13u, zat ik in de wagen op weg naar de repetitie. Pas toen drong het echt tot me door, en ben ik even gecrasht", zegt Martine in Dag Allemaal.

Martine zal wellicht deze week al onder het mes moeten. Er wordt ook gezocht naar mogelijke uitzaaiingen. De kans dat er ook een borstamputatie volgt is groot. Wij wensen Martine veel sterkte en een spoedig herstel toe!