'Familie'-makers met de handen in het haar: "Noodoplossing van onze schrijvers"

door: COS
Kürt Rogiers als Lars in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Het nieuwe seizoen van 'Familie' startte anderhalve maand geleden met de verdwijning van Mieke (Caroline Maes). Intussen weten we dat ze nog leeft.

Na een schermutseling tussen Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens) en Sam (Tinne Ceuppens) was er geen spoor van Mieke meer te vinden. In de woning van Mieke en Niko werd een bebloed mes aangetroffen.

Ook het 32ste seizoen van 'Familie' startte met een verdwijning. Toen was het Lars die een tijdje spoorloos was. "Dat verhaal rond Lars was een noodoplossing van onze schrijvers", geeft creative producer Wim Feyaerts toe in de Dag Allemaal Soapspecial.

Kürt Rogiers had door een handvol andere opdrachten een erg drukke agenda. Die met 'Familie' combineren zou moeilijk worden. "Vandaar dat we besloten om hem een tijdje uit het verhaal te schrijven", citeert HLN de producer.

Bij Mieke was het een bewuste keuze van de scenaristen om het personage even te laten verdwijnen. Caroline Maes kreeg op die manier ook de kans om voor een andere look te kiezen.