Kato uit 'Familie' wil nog wat kwijt over haar collega’s na haar vertrek

door: STG
Kato Familie
Afbeelding bron: VTM

Vorige week was het in 'Familie' weer tijd om afscheid te nemen van een populair personage. Alix Konadu vertolkte de rol van Kato. Haar personage Kato vertrok naar Tenerife.

Uiteindelijk heeft Alix iets meer dan een jaar gestalte gegeven aan het personage van Kato in 'Familie'. Vorige week vertrok ze in de reeks naar Ghana omdat haar oma ernstig ziek is.

In TV Familie vertelt ze deze week voor het eerst meer over de situatie. “Mijn toekomst is nu meer onzeker. Maar dit vertrek voelt juist”, klinkt het. Haar laatste opnamedag was dan ook bijzonder emotioneel. Ze werd uitgewuifd met een bos bloemen.

Ze kijkt nu dan ook terug op een ongelooflijk fijne tijd met alle collega's. Toch was er één collega waarmee Alix wel een heel bijzondere band had. 

"Ik had met veel mensen een goeie klik. Maar de allerbeste... Dat was met Yanni Bourguignon. Hij was haar peter op de set. En ook met Charlotte Sieben, die mijn beste vriendin Louise speelde.”

Hoewel ze in de reeks leeftijdsgenoten spelen ging het er in de backstage toch heel anders aan toe. Alix is tien jaar ouder dan Yanni en Charlotte. “Al werd in gesprekken backstage soms duidelijk dat we andere referenties hebben. Zij keken als kind bijvoorbeeld naar andere programma’s op Ketnet dan ik, maar één iets is zeker: het gemis zal groot zijn", besluit Alix.