Martine Jonckheere beleeft bange dag in strijd tegen kanker: "Angst slaat mij nu al om het hart"

door: LHX
Martine Jonckheere als Marie-Rose in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Voor de tweede keer vecht ex-'Familie'-actrice Martine Jonckheere tegen borstkanker. Zestien jaar geleden liet ze een borst verwijderen, nu heeft ze ook van de andere afscheid moeten nemen.

"Beau en Belle, zo noemde ik mijn borsten", schrijft Martine Jonckheere in haar column voor Het Laatste Nieuws. Enkele dagen geleden ging ze onder het mes om Beau te laten verwijderen.

Ze laat weten dat de operatie gelukt is, maar dat ze enkele heel moeilijke dagen (en nachten) in het ziekenhuis achter de rug heeft. "Ik kan enkel op mijn rug liggen, en bij de minste beweging voel ik pijn", getuigt ze.

Inmiddels is ze gelukkig weer thuis. De pijn is nog niet verdwenen, maar ze neemt bewust geen pijnstillers. Ze weet immers dat ze zonder pijn te snel over haar grenzen zou gaan.

Vandaag is een ingrijpende dag voor haar: ze moet naar de borstkliniek, waar ze voor het eerst haar litteken te zien zal krijgen. "Hoewel ik zeer nieuwsgierig ben, slaat de angst mij nu al om het hart", klinkt het. "Zal ik 'mijn nieuwe ik' opnieuw kunnen aanvaarden? Ik hoop het oprecht."

Download nu de gratis app van Redactie24