Maxime De Winne heeft na zijn exit een belangrijke boodschap voor de makers van 'Familie'

door: STG
Maxime De Winne Familie.jpg
Afbeelding bron: Familie

Fans van 'Familie' hebben gisteren weer afscheid genomen van een personage. Nu Quinten zich aangegeven heeft bij de politie komt er een einde aan zijn rol in de reeks.

Acht jaar lang vertolkte Maxime De Winne de rol van Quinten in 'Familie'. Hij was dan ook een belangrijk figuur. Met de rol van Quinten maakte hij dan ook maatschappelijke thema's zoals het leven in een rolstoel bespreekbaar.

"Ik heb een mooie kans gekregen en ze ook gegrepen. De opnamen verliepen zeker niet altijd even makkelijk, maar zo is het leven van iemand in een rolstoel nu eenmaal: erg onpraktisch", zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Als Quinten kon ik de pijnpunten tonen in het leven van een rolstoelgebruiker, maar mijn rol is nu wel uitgespeeld en afgerond. Ik heb het gevoel dat ik er alles heb uitgehaald." Al heeft Maxime nog een belangrijke boodschap voor de makers.

"Ik vind dat ik na mijn rol als homo Tibo in ‘Thuis’ en Quinten in ‘Familie’ nu ook even genoeg maatschappelijke rollen heb gespeeld. Ik ben zelf toe aan wat anders. Daarom zeg ik: ‘Het is tijd voor een nieuw tijdperk’. Voor mezelf maar ook voor ‘Familie’. In die serie mogen nu eens andere minderheidsgroepen aan bod komen", besluit hij.