Vincent Banić hakt belangrijke knoop door over zijn toekomst in 'Familie'

door: STG
Afbeelding bron: VTM

In september nam Vincent Banić afscheid van de set van 'Familie'. Zijn personage raakte betrokken bij drugshandel, waardoor hij werd overgebracht naar de gevangenis.

De combinatie met zijn rol in de reeks en het runnen van zijn restaurant was de laatste jaren moeilijk te combineren. Daarom vroeg Vincent zelf aan de makers om hem uit de reeks te schrijven. Sinds zijn exit in 'Familie' kan Vincent zich dan ook verder focussen op zijn carrière als chef in zijn eigen restaurant 'Zagreb'.

In een eerder interview heeft Vincent nooit uitgesloten nog terug te keren naar 'Familie'. Nu zijn personage Guido in de gevangenis zit blijft de deur alleszins op een kier staan. In Nina blikt hij nu dan ook graag terug op de keuze die hij toen gemaakt heeft. 

“Sinds ik gestopt ben, zijn er heel wat deuren opengegaan op culinair vlak. Ik heb nog geen tijd gehad om televisie te missen. Omdat ik zo ondergedompeld word in deze andere wereld, waar mijn hart ligt”, zegt Vincent. 

Naast koken komt ook zijn vrouw en 'Familie'-collega Bab Buelens, voor hem op de eerste plaats. Zijn vertrek in de reels zorgde ook in zijn relatie voor een positieve vibe.

"Het restaurant gaat open om vijf uur 's avonds. Dat geeft Bab en mij voormiddagen die we vroeger nooit hadden", klinkt het. Het lijkt er dan ook op dat we Vincent niet snel terug te zien zullen krijgen in 'Familie.