Eddy Planckaert wil 'De Slimste Mens' worden: "Erik Van Looy heeft me gestalkt"

door: COS
Eddy Planckaert in 'Château Planckaert'
Afbeelding bron: Eén

Dat Niels Destadsbader, Laura Tesoro en Klaasje Meijer hun kans binnenkort wagen in 'De Slimste Mens ter Wereld', wisten we al. Bij 'De Cooke & Verhulst Show' onthulde quizmaster Erik Van Looy nog een grote naam voor het komende seizoen: Eddy Planckaert.

Eddy Planckaert had wel wat overtuiging nodig. "Jawadde, ik heb niet meteen 'ja' gezegd", klonk het bij de 'Château Planckaert'-ster in 'De Cooke & Verhulst Show. Eddy vertelde ook hoe hij Erik Van Looy tijdens 'Vive le Vélo' had leren kennen.

"We hadden toen zelf een 'Slimste Mens' georganiseerd en ik had de vragen op voorhand gekregen van de mensen van Sporza", herinnert Eddy zich.

"Vanaf dan was hij een klein beetje onder de indruk van mij en heeft hij mij gestalkt, eerlijk de waarheid", klonk het bij Eddy. "Na veel discussies, of overleg, heb ik toch besloten om de slimste mens van de wereld te worden."

Erik heeft alvast vertrouwen in Eddy's kunnen. "Hij is een geestige man die al heel lang meedraait in diverse milieus. Volgens mij weet hij echt veel. En hij ziet ook elke aflevering."

Het negentiende seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld', vanaf maandag 18 oktober op Play4.