Binnenkort duiken ze massaal op: Houd muggen uit je buurt met deze natuurlijke methode die zeker werkt!

door: WVDS
mug
Afbeelding bron: Pixabay

Door het natte voorjaar is de kans groot dat muggen ons massaal gaan lastigvallen. De irritatie die het gezoem in je oren teweegbrengt en de jeuk van een muggensteek zijn allemaal dingen die we liever kwijt dan rijk zijn.

Gelukkig zijn er tal van natuurlijke manieren om muggen op afstand te houden. Graag geven we je enkele effectieve, krachtige natuurlijke methoden die je van deze zoemende lastpakken zullen verlossen.

Krachtige natuurlijke methoden om muggen te verjagen

Er zijn verschillende planten die bekend staan om hun vermogen om muggen af te weren. Lavendel produceert bijvoorbeeld een sterke geur die muggen niet prettig vinden. Ook de citroengeranium, munt en basilicum zijn krachtige natuurlijke muggenwerende middelen.

Essentiële oliën: Er zijn bepaalde essentiële oliën die muggen weren. Deze omvatten lavendelolie, citroengrasolie, pepermuntolie en eucalyptusolie. Deze oliën kunnen worden gemengd met water en in een spuitfles worden gedaan om rond het huis te spuiten.

Kruidnagels: Steek een paar kruidnagels in een halve limoen of sinaasappel. De geur die deze combinatie verspreidt, weerhoudt de muggen er effectief van om in de buurt te komen.

Witte wijnazijn: Een andere effectieve methode is het gebruik van witte wijnazijn. Spuit eenvoudig een kleine hoeveelheid rond uw vensterbanken en deuropeningen om muggen weg te houden.

Luchtstroming: Muggen zijn niet gek op wind, omdat het ze weg kan blazen. Daarom kan het gebruik van ventilatoren of airconditioners binnenshuis muggen ontmoedigen om binnen te komen.

Koffiedik: Muggen houden niet van de geur van brandend koffiedik. Verzamel gewoon wat droog koffiedik en steek het in brand in een hittebestendige bak.

Het is ook goed om te weten dat muggen worden aangetrokken door donkere kleuren. Daarom kun je overwegen om lichtgekleurde kleding te dragen om muggen op afstand te houden.

Zorg ervoor dat er geen stilstaand water rond uw huis is, omdat dit de perfecte broedplaats is voor muggen. Verander regelmatig het water in vogelbaden en regentonnen en maak de goten schoon om stilstaand water te voorkomen.

Kortom, er zijn tal van natuurlijke manieren om muggen uit je leefomgeving te houden. Probeer verschillende methoden uit en kijk welke voor jou het meest effectief is. Hopelijk krijgen de muggen nu geen kans meer om je jeukende beten te geven.

Tags