Niet helemaal op je gemak in een vliegtuig? 3 bewezen tips voor meer vertrouwen

door: WVDS
vliegtuig
Afbeelding bron: Pixabay

Hoewel slechts een klein percentage van de reizigers echt last heeft van vliegangst, ervaren velen van ons wel een zekere mate van stress of ongemak rond het vliegproces. Begrijpelijkerwijs kan het hoog in de lucht zitten in een voertuig dat je zelf niet onder controle hebt, spanning oproepen.

Maar er zijn strategieën beschikbaar om je meer op je gemak te stellen. Of je nu zweetpalmen krijgt tijdens het opstijgen of niet kunt slapen vanwege bezorgdheid over turbulentie, we geven je graag enkele nuttige tips en technieken om de ervaring aangenamer te maken en je aandacht af te leiden van de stress van het vliegen naar ontspanning terwijl je onderweg bent.

Drie praktische tips om je stress te verminderen en meer ontspannen te vliegen

Voorbereiding kan een belangrijke rol spelen bij het verminderen van stress. Zorg dat je ruim voor je vertrektijd op de luchthaven bent. Dit geeft je voldoende tijd om door de beveiligingscontrole te komen, rustig iets te eten of te drinken en je gate te vinden zonder tijdsdruk. Wat langs de winkels snuisteren en spelletjes doen op je gsm geven je al direct een vakantiegevoel.

Bekijk van tevoren de plattegrond van de luchthaven online, zodat je niet hoeft te zoeken naar je parkeerplaats, restaurants of toiletten. Door dit te doen, kun je de kans verminderen dat je je gehaast of angstig voelt.

Een van de makkelijkste en meest praktische manieren om je aandacht af te leiden en je angst tijdens het vliegen te verminderen, is door ademhalingsoefeningen te doen. Een simpele techniek is de 4-7-8 techniek, waarbij je vier seconden inademt, zeven seconden je adem inhoudt en acht seconden uitademt. Deze techniek kan je helpen te ontspannen en je gedachten te verzetten van de angst om te vliegen naar je ademhaling.

Of je nu voor, tijdens of na de vlucht bent, afleiders kunnen je zeker helpen je stress te verminderen. Het lezen van een boek, het luisteren naar muziek, het bekijken van een film of zelfs het oplossen van een puzzel kan helpen je gedachten te verplaatsen van de stress van het vliegen. Het downloaden van je favoriete films, series, spelletjes of muziek op je smartphone of tablet kan ook een goede optie zijn.

Onthoud dat het prima is om stress te voelen bij het vliegen. Het is een volkomen normale reactie. Het belangrijkste is echter om te weten dat er verschillende manieren zijn om met deze stress om te gaan.

De bovenstaande tips kunnen je helpen om de volgende keer dat je vliegt, deze situatie met minder stress tegemoet te gaan. Dus, de volgende keer dat je moet vliegen, probeer deze eenvoudige maar effectieve tips om je te helpen ontspannen en je comfortabeler te voelen in het vliegtuig.

Tags