Waarom moet je je kussensloop vaker wassen dan je lakens?

door: WVDS
slapen, bed, laken, kussen,
Afbeelding bron: Pixabay

Het is vanzelfsprekend dat we onze lakens regelmatig wassen, maar hoe zit het eigenlijk met onze kussenslopen? Ze zijn net zo belangrijk, misschien zelfs belangrijker om schoon te houden, maar waarom precies? 

 

Dit is waarom kussenslopen meer een broedplaats kunnen zijn voor bacteriën

Kussenslopen kunnen meer een broedplaats zijn voor bacteriën dan lakens. Dit komt doordat kussenslopen veel directer en langer in contact komen met ons gezicht, mond, haar en oren gedurende de nacht.

Elke nacht produceert ons lichaam natuurlijke oliën en zweet, dat op onze kussensloop kan worden overgedragen. We verliezen ook huidcellen, die een voeding voor huisstofmijten kunnen zijn. 

Bovendien kan alles wat op je gezicht zit, zoals make-up, crèmes of serums, ook op je kussensloop terechtkomen. Al deze zaken creëren een omgeving waarin bacteriën kunnen floreren.

Het regelmatig wassen van je kussensloop kan ook helpen om acne en huidirritaties te verminderen. Bovendien kan het allergische reacties voorkomen die worden veroorzaakt door de huisstofmijten en andere allergenen. 

Hoe vaak moet je dan je kussensloop wassen?

De meeste gezondheidsexperts adviseren om je kussensloop minstens één keer per week te wassen, maar als je gevoelig bent voor acne of allergieën, is het wellicht beter om meerdere keren per week je kussensloop te verversen.

Denk eraan om een reserve kussensloop te voorzien zodat je altijd een schone kussensloop kan gebruiken wanneer de andere(n) gewassen worden. 

En onthoud, geef je kussenslopen net zoveel, of zelfs meer aandacht dan je lakens als het gaat om je wasroutine. Op deze manier creëer je de beste en gezondste slaapomgeving mogelijk.

Tags