Worstel jij ook met een mierenplaag? Gebruik deze 2 simpele huishoudmiddelen om ervan af te komen

door: WVDS
mieren, roos
Afbeelding bron: Pixabay

Hoewel mieren een essentieel onderdeel van ons ecosysteem zijn, kunnen ze behoorlijk vervelend zijn als ze hun weg naar je huis of tuin vinden. Je bent ze liever kwijt dan rijk.

Als je worstelt met een mierenprobleem, zal je blij zijn te weten dat er een aantal eenvoudige, zelfgemaakte lokmiddelen zijn waarmee je mieren kunt aantrekken.

De beste mierenlokmiddelen

Een van de meest effectieve en gemakkelijkste mierenlokmiddelen die je kunt maken, is eenvoudig suikerwater. Mieren zijn dol op zoete dingen, en een simpele mengeling van suiker en water zal ze zeker aantrekken. Meng een deel suiker met een deel water in een ondiepe schaal of deksel en plaats dit waar je de mieren wilt lokken.

Net als bij suikerwater is zoete, kleverige honing bijna onweerstaanbaar voor mieren. Je kunt een klein beetje honing op een stuk karton of in een ondiepe schaal leggen om mieren naar een specifieke plek te lokken.

Voor een zelfgemaakt mierenlokmiddel dat naast het aantrekken van de mieren ook helpt om ze te doden, kun je een mengsel van borax en suiker maken. Meng een deel borax met drie delen suiker en voeg dan net genoeg water toe om een pasta te maken.

Plaats dit mengsel waar je mieren hebt gezien. Het zoete trekt de mieren aan, terwijl de borax fungeert als een gif dat ze meenemen naar hun kolonie.

Een ander mierenlokmiddel dat je kunt maken, combineert iets zoets, zoals confituur, met gist. De zoete geur zal de mieren lokken, terwijl het eten van de gist onaangenaam voor ze is, waardoor ze hopelijk wegblijven na de eerste hap.

Als je worstelt met een soort mier die meer van eiwitten houdt dan van zoetigheid, zoals bijvoorbeeld timmermieren, kan een lokaas van pindakaas en borax effectief zijn. Meng eenvoudig gelijke delen van beide ingrediënten en plaats dit in een gebied waar je mieren wilt lokken.

Vergeet niet dat, hoewel deze zelfgemaakte mierenlokmiddelen effectief kunnen zijn, ze het beste worden gebruikt als onderdeel van een algehele mierenbestrijdingsstrategie. Het is ook belangrijk om er zeker van te zijn dat je eventuele toegangspunten voor mieren in je huis dichtmaakt, om te voorkomen dat ze in de eerste plaats binnenkomen.

Tags