Beide benen geamputeerd na zware mishandeling door ouders: Dappere jongen toont nu fenomenale veerkracht

door: STS
Tony
Afbeelding bron: Instagram.com/tonyhudgellfoundation/

Een jongetje is zo zwaar mishandeld geworden door zijn ouders dat hij levenslang met een beperking zal moeten leven. Zijn beide benen dienden geamputeerd te worden.

De 8-jarige Tony Hudgell uit het Verenigd Koninkrijk werd mishandeld door zijn biologische ouders, Jody Simpson en Tony Smith, toen hij nog een baby was. Hij was slechts 41 dagen oud op dat moment.

De jongen, die daardoor beide benen verloor, heeft intussen via de Tony Hudgell Foundation al bijna 2 miljoen Britse pond (2,3 miljoen euro) weten in te zamelen om andere jongeren met een beperking of een aandoening te helpen.

Afgelopen week zamelde hij nog 19.000 Britse pond (22.000 euro) in door de 238 meter hoge top van de Orrest Head te bereiken, een heuvel in het Engelse Lake District. Hij werd onder meer vergezeld door de 89-jarige Sir Chris Bonington, die vier keer de Mount Everest beklom.

Moeder vrijgelaten

Tony's vader zit nog opgesloten, maar in februari kwam zijn moeder, die veroordeeld was tot tien jaar cel, na zes jaar vrij.

"Hij weet dat zijn biologische ouders niet bij hem kunnen komen en hij weet dat hij veilig is bij ons, maar hij is bezorgd dat er iets zou gebeuren met een ander kind indien ze dat zouden hebben", vertelde adoptiemoeder Paula aan The Sun.

"Het is nogal een last voor een kleine jongen om te dragen, maar het toont zijn zorgzame, empathische aard."