Dolle bestuurder knalt met gestolen auto politiekantoor binnen

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een automobilist is met een gestolen voertuig een politiebureau binnengereden. De politie zegt uit te gaan van een opzettelijke actie.

De feiten speelden zich vrijdagavond rond 19.00 uur af. "Een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is toen met een gestolen voertuig het politiebureau Zuidplein in Rotterdam binnengereden", legt de politie uit.

"We gaan uit van een opzettelijke actie. De man was eerder op de dag aangehouden voor een licht feit en zat korte tijd vast op het bureau."

Kort nadat hij mocht beschikken, reed de man het politiebureau binnen. "Hij reed met een gestolen voertuig door het hek van het parkeergedeelte van het politiebureau heen. Vervolgens reed hij door, ramde hij het pand en kwam hij tot stilstand."

De bestuurder raakte gewond en zat even klem in het wrak, maar kon bevrijd worden. Vervolgens werd hij opnieuw aangehouden, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

De politie onderzoek de zaak. "De aanwezige agenten zijn gelukkig niet gewond geraakt. Maar dit had heel anders af kunnen lopen."