Helderziende weet waar Maddie McCann is: "Daar ligt ze begraven"

door: STS
Madeleine McCann
Afbeelding bron: Photonews

Speurders die de verdwijning van Madeleine 'Maddie' McCann onderzoeken gaan een helderziende ondervragen.

Michael Schneider, die eerder al plekken kon aanwijzen waar stoffelijke resten van vermiste personen lagen, heeft de Duitse politie de exacte locatie gegeven waarvan hij denkt dat Maddie er begraven ligt.

Het gaat om een plek in Portugal, het land waar het kind in 2007 spoorloos verdween. Volgens Schneider ligt het meisje begraven in een bos, op zo'n 10 kilometer van het hotel waar ze met haar ouders verbleef.

De speurders hebben de helderziende verteld dat ze zijn informatie zullen opnemen in hun onderzoek. De Duitsers onderzoeken de verdwijning van Maddie omdat de hoofdverdachte een landgenoot van hen is.

Google Maps

"Ik ben blij dat de Duitse speurders mij serieus nemen. Vaak krijg je de reputatie van een freak te zijn, of iemand die op geld uit is, wat best pijn doet. Ik neem nooit geld aan", citeert The Sun de helderziende.

De man zegt dat hij naar een foto van een vermiste persoon kijkt en vervolgens aan God vraagt of die persoon nog leeft of dood is. Hij strijkt dan met zijn vingers over een atlas of Google Maps, tot ze op een bepaald punt stoppen.

Vorige maand kon hij zo nog binnen 36 uur een vermiste vrouw terugvinden. Zij was overleden.