"Maddie McCann werd ontvoerd om verkocht te worden aan pedofielennetwerk"

door: STS
Madeleine McCann
Afbeelding bron: Photonews

De vermiste Britse kleuter Madeleine "Maddie" McCann werd door hoofdverdachte Christian Brückner ontvoerd om verkocht te worden aan een pedofielennetwerk. Dat verklaarde een getuige in de rechtbank.

Maddie verdween op 3 mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Praia da Luz, in Portugal. Het meisje verdween uit de hotelkamer en werd nooit meer gezien. Haar verdwijning blijft tot op heden een mysterie, hoewel er een hoofdverdachte is: de Duitser Christian Brückner.

Diens voormalige vriend Michael Tatschl, die met Brückner samenwoonde in Praia da Luz en met wie hij samen in de cel belandde na het stelen van diesel, heeft nu in een Duitse rechtbank getuigd dat Brückner geld nodig had.

Volgens hem ontvoerde hij Maddie daarom, met het oog op het meisje te verkopen aan een netwerk van pedofielen in Marokko. Geografisch liggen die landen niet zo ver van elkaar. Eerder verklaarde de man al zeker te weten dat Brücker Maddie gedood heeft.

Inbraak in vakantiehuisjes

Tatschl vertelde nog meer over Brückner in de rechtbank in Braunschweig. "Hij brak 's nachts in in vakantiehuisjes, zelfs op momenten dat de toeristen er waren. Hij vertelde mij dat hij eens naakt een kamer binnendrong waar drie tienermeisjes lagen te slapen", citeert The Sun de man.

Een van de meisjes werd wakker en begon te schreeuwen. De vader van de meisjes joeg Brückner weg, die ontsnapte door over een balkon te springen.