Vreselijk voor haar ouders: Groot probleem in zaak rond Maddie McCann

door: STS
Madeleine McCann
Afbeelding bron: Photonews

Duitse onderzoekers willen terugkeren naar het Portugese Praia Da Luz, waar Madeleine 'Maddie' McCann in 2007 spoorloos verdween. Ze zijn wanhopig op zoek naar bewijsmateriaal.

Momenteel is de Duitser Christian Brückner de hoofdverdachte in de zaak. Maar er is een gebrek aan aanwijzingen en bewijsmateriaal. De speurders willen daarom opnieuw naar Portugal trekken.

De Britse pers citeert een bron in Portugal die nauw bij het onderzoek betrokken is: "De Duitsers zijn van mening dat ze sommige zaken ter plaatse beter kunnen onderzoeken. Zo zijn er onbeantwoorde vragen over Brückners bewegingen in de dagen en weken na de verdwijning van Maddie."

Getuigen

"Ze denken ook dat er nog getuigen wonen die belangrijke aanwijzingen kunnen geven. Ze zouden het hartverscheurend vinden om het onderzoek te moeten afronden zonder eerst naar de Algarve te zijn getrokken om alles uit te spitten."

De Portugese speurders beschouwen Brückner echter als verloren tijd. Zij zeggen hem reeds enkele weken na de verdwijning van Maddie geschrapt te hebben als verdachte.