12-jarige jongen steekt wijkagent mes in de rug: "Poging tot doodslag, dit is zijn straf"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een minderjarige jongen heeft zijn straf te horen gekregen voor een aanval op een agent. Het kind is schuldig bevonden aan poging tot doodslag.

De feiten dateren van twee jaar geleden. Een 12-jarige jongen stak toen een wijkagent neer bij het Agnetencollege in het Limburgse Peer. De man was daar het verkeer aan het regelen. Het aanschuiven werkte een vrouw en haar 17-jarige zoon op de heupen.

De agent controleerde de identiteit van de 17-jarige jongen, maar zijn moeder ging door het lint en stampte de agent. Na een duw viel de vrouw op de grond. Haar andere zoon, een jongen van 12 jaar, benaderde de wijkagent vervolgens langs achteren, gewapend met een mes. De agent werd twee keer in de rug gestoken. Hij liep een doorboorde long op en moest met spoed geopereerd worden.

De jonge dader, inmiddels 14 jaar, is nu voor de jeugdrechtbank moeten verschijnen, waar hij schuldig werd bevonden aan poging tot doodslag op de wijkagent. Zijn straf bestaat uit het uitvoeren van 120 uur gemeenschapsdienst en het volgen van twee leerprojecten van elk twintig uur, meldt TV Limburg.

Zijn broer werd schuldig bevonden aan ongewapende weerspannigheid en kreeg 40 uur gemeenschapsdienst opgelegd.