Grote paniek want 400 leerlingen verschuilen zich door schietpartij: “Net zoals Kim De Gelder”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

In het West-Vlaamse Wingene was er grote paniek uitgebroken. De reden was een schietpartij op straat.

Waarom er geschoten werd is nog niet duidelijk. Wel weten we dat het om twee broers gingen. Mogelijk is de reden een drugsdeal. Na wat discussie en getrek haalde één van de broers een revolver naar boven.

"Er werd drie keer in de lucht geschoten en één keer in het asfalt. Nadien richtte één van hen het wapen op mij", vertelt een buurtbewoner aan Het Laatste Nieuws.

In zowel de gemeentelijke kinderopvang 't Mezennestje als de centrumschool, beide in de straat, werd niets aan het toeval overgelaten. De gebouwen werden hermetisch afgesloten. In totaal werden zo’n 400 kinderen binnengehouden. Ook de ouders die stonden te wachten aan de schoolpoort moesten dekking zoeken.

"Onmiddellijk moest ik terugdenken aan Kim De Gelder en de tragedie die hij aanrichtte in kinderopvang Fabeltjesland in Dendermonde", zegt Stefanie Geerts. Ze was daar om haar twee kinderen op te halen. "Ik ben zelf afkomstig uit die regio, een neefje van me zat die dag in een kinderopvang in de buurt van Fabeltjesland. De angst van toen bekroop me opnieuw."

De twee broers zijn aangehouden door de politie. Ze weigeren momenteel alle medewerking.