Jezus en Jozef onthoofd, Maria in kanaal gedumpt: "Crapuul, schaam u!"

door: STS
Kerststal
Afbeelding bron: Facebook ge zijt van olen als ge...

Er is opnieuw een kerststal vernield. Vandalen sloegen toe in de kerststal van Sint-Jozef-Olen en richtten heel wat schade aan.

"De figuren zijn totaal vernield. Zo zijn Jozef en kindje Jezus onthoofd en liggen ze verspreid in en rond de stal", meldt RTV. "Het bovenlichaam en het hoofd van Maria lagen vanmorgen in het kanaal."

Op de Facebookpagina 'ge zijt van Olen als ge...' verschenen heel wat boze reacties.

"Met dank aan het schorremorrie dat er in geslaagd is om op één nacht het levenswerk van verschillende vrijwilligers te vernietigen. Schaam u!", schrijft Annie.

"Hopelijk worden de dader of daders snel opgepakt. En laat ze maar eens een paar nachtjes in de cel zitten. Totaal geen respect!", vindt Kris.

"Verschrikkelijk. Hopelijk kunnen ze het crapuul dat zoiets doet pakken. En laat ze maar betalen en een werkstraf uitvoeren. In wat voor een wereld leven wij nu toch?", vraagt Ilse zich af.

"Al dat mooie werk eindigt dan in misserie, niet te vatten", reageert Danny.

"Wie zoiets doet (en heel veel andere zaken) mag van mijn part met foto en naam in de media zodat iedereen weet waarmee die persoon zich bezig houdt. De anderen zullen wel eens nadenken voor ze aan zulke dingen beginnen. Van de spullen van iemand anders blijf je af", vindt Ingrid.