Jongeman in levensgevaar afgevoerd: "Messteken gekregen en dat is nog niet alles"

door: STS
Politie - Gent
Afbeelding bron: Photonews

Een jongeman is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht moeten worden na een gewelddadig incident. Dat speelde zich zondagochtend in de vroege uurtjes af.

Het slachtoffer is een 22-jarige Gentenaar. Hij bevond zich op de Vlasmarkt, ter hoogte van café Bar Des Amis. toen het mis liep. Het parket van Oost-Vlaanderen legt uit wat er gebeurd is.

"De politie kreeg rond 06.00 uur de oproep dat er een gewelddadig incident was voorgevallen. Daarbij zouden meerdere personen betrokken zijn. Eenmaal ter plaatse bleek dat een man van 22 jaar messteken in het been had en pepperspray in de ogen had gekregen. Hierop vluchtte hij naar een nabijgelegen eetplaats."

"De politie heeft de man ter plaatse eerste hulp toegediend en hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Intussen verkeert hij niet meer in levensgevaar. Een andere man was lichtgewond geraakt."

"De verdachten vluchtten weg met een voertuig dat niet veel later tot stilstand werd gebracht door de politie. Zes verdachten, vier mannen en twee vrouwen uit het Gentse, werden gearresteerd en meegenomen voor verhoor."

Twee verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. "Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding van het incident was", zeg het parket nog.