Jongen van 12 jaar steekt wijkagent mes in de rug: "Steeds minder respect, dit komt hard binnen"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een kind van 12 jaar heeft een wijkagent neergestoken. De agent raakte daarbij ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis.

De steekpartij deed zich donderdagnamiddag voor, vlak na schooltijd. Een 41-jarige agent werd toen neergestoken na een discussie met twee minderjarigen van 12 en 17 jaar, en hun moeder.

"De politieman raakte ernstig gewond, maar is buiten levensgevaar. De drie verdachten werden gearresteerd", meldt het Limburgse parket.

"Dit illustreert weer de driestheid waarmee daders te werk gaan, zelfs tegenover de politie. Dat komt hard binnen. De mensen die ik gesproken heb, zijn onder de indruk", zei de waarnemend korpschef van politiezone Kempenland op TV Limburg.

"Er is steeds minder ontzag voor het uniform, er is steeds minder respect voor de politieambtenaar. Dat is helaas een tendens die we al enige tijd zien. Het is ontmoedigend om daar weer bevestiging van te krijgen."

"Verbale agressie is quasi dagelijkse kost, en helaas mondt dat regelmatig ook uit in fysieke agressie, zoals we nu weer hebben gemerkt."

Download nu de gratis app van Redactie24