Meisje na schooltijd genadeloos in elkaar geslagen: "Nog nooit in mijn leven zoiets meegemaakt"

door: STS
Meisje - wenen - kindermisbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een meisje dat na schooltijd het slachtoffer werd van geweld, heeft getuigd over wat haar overkwam. Ze is zwaar onder de indruk van de feiten.

Het 17-jarige meisje was één van de twee slachtoffers die vorige week na schooltijd rake klappen kregen in Maasmechelen.

"Ik voel mij op dit moment mentaal niet oké", vertelde het meisje aan TVL. Anoniem, want ze heeft schrik dat ze opnieuw aangepakt zal worden.

"Ik liep naar huis en ging net oversteken. Toen kwamen er twee gemaskerde meisjes. Op dat moment kreeg ik een vuist in mijn gezicht. Alles werd zwart, ik wist niet wat er gebeurde."

"Ik dacht dat er misschien iemand mij ging komen helpen. Maar niemand deed iets. Ik moest zelf opstaan en alles zelf doen. Pas toen die twee meisjes weggingen, kwamen er mensen mij helpen."

"Ik was zo in shock. Ik heb nog nooit in mijn leven zoiets meegemaakt. Ik heb nog nooit zo'n geweld gezien."

"Het feit dat er zomaar twee mensen naar mij toe komen en mij proberen te slaan, dat is best wel eng. Het kan iedereen overkomen."

Nadien ging de belaging online verder. "Ik heb berichtjes gekregen van mensen die met me lachten. Ze zeiden: 'Is het lekker geweest?', 'je hebt goed slaag gekregen', dat soort dingen."

Het slachtoffer hield blauwe plekken, rugklachten en een gebroken neus over aan de mishandeling.