Moeder ziet 15-jarige zoon zelfmoord plegen nadat naaktfoto uitgelekt is: “Dan had hij nu nog geleefd"

door: PMN

Sinds de gelekte naaktfoto’s van BV’s is iedereen meer op zijn hoede voor sexting. Sandra Spitaels haar zoon Glenn stapte uit het leven toen een naaktfoto van hem werd gelekt. Hij was 15 jaar.

Moeder Sandra vertelt bij Joe wat er precies gebeurde. “In juni 2017 hebben ze een naaktfoto van hem verspreid. Wij wisten daar totaal niets van. Hij had in de namiddag zijn examen nog gestuurd. Hij ging ‘s avonds joggen en we hebben hem niet meer teruggezien.”

“We weten niet naar wie de foto gestuurd is of wie hem op het internet gezet heeft. We gaan dat helaas nooit weten.” Sandra wil jongeren en ouders waarschuwen.

“Het grote probleem is het misbruik van vertrouwen. Dan kan het fout gaan. Ik zet mij sinds die dag in. De dood van Glenn mag niet zomaar passeren. Daar moet iets positief uit voortkomen. Had het taboe al eerder gebroken, dan had mijn zoon nog geleefd.”

"Komt binnen als de politie dat tegen je zegt"

“Als mijn kinderen op social media gaan, zeg ik altijd dat ze moeten opletten. Maar over sexting heb ik niets gezegd want ik wist niet dat het bestond. Ouders moeten weten dat dergelijke zaken bestaan en dat hun kinderen dat doen. Maar met zulke zaken kom je niet meteen naar buiten.”

“Er was een rechercheur die zei dat als je zo’n foto maakt, je die risico’s neemt. Als iemand van de politie zoiets zegt tegen een moeder die net haar zoon verloren heeft, dat komt binnen.”

“Glenn wist perfect wat hij wou als hij achttien was. Hij wilde bij het leger gaan studeren. Hadden ze mij ooit gezegd dat dit zou gebeuren, ik had het nooit geloofd.”

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.
 

Tags sexting