Neergestoken agent met spoed geopereerd: "Had ter plaatse kunnen doodbloeden"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Bij de politie wordt geschokt gereageerd op de gebeurtenissen van donderdagnamiddag. Toen stak een 12-jarige jongen in Peer een wijkagent op straat neer na een discussie.

"Onze collega ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij is donderdagavond met spoed geopereerd. Hij had een klaplong en twee messteken in de rug opgelopen", verklaarde Patrick Roijens van politievakbond VSOA op VTM.

"Je kan dat catalogeren als poging tot doodslag. Voor hetzelfde geld kwam die messteek in de hals terecht, en bloedt die collega ter plaatse dood."

"Gelukkig is dat niet gebeurd, maar het had veel erger kunnen aflopen", aldus Roijens.

Leerlingen aangedaan

"De leerlingen reageren verschillend, maar zijn over het algemeen toch erg aangedaan, is mijn indruk op basis van wat ik op de speelplaats en in de klassen heb gezien", zei de directeur van het Agnetencollege, waar de jonge verdachte les volgt.

"Sommigen kunnen het niet begrijpen, kunnen het niet geloven. Angst, ja, al die gevoelens zijn er op dit moment. We merken dat sommige klassen behoefte hebben aan veel praten, bij andere klassen is dat minder. Er zijn ook leerlingen die om een individueel gesprek vragen."