"Papaatje, ik heb je gepluimd en ik ga je nog pluimen": Stoppen slaan door bij bejaarde man

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een 71-jarige man uit het West-Vlaamse Lo-Reninge hoeft niet naar de gevangenis nadat hij zijn ex doodstak. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Mohamed Koukouh was 40 jaar lang getrouwd met Rita Waeles, tot zij hem begin 2018 verliet voor een andere man. In maart van dat jaar verscheen het koppel voor de familierechtbank om hun echtscheiding te regelen.

Nadien liep het mis. De man wilde op de parking enkele spullen teruggeven aan zijn ex. Zij had beloofd hem dan een som geld te geven, weet de regionale zender Focus-WTV te melden. "Papaatje, ik heb je gepluimd en ik ga je nog pluimen", zou de vrouw gezegd hebben. Daarop verloor Koukouh zijn zelfbeheersing en stak hij haar met een priem. Die belandde in de hartstreek, met fatale gevolgen voor het slachtoffer.

Omdat Koukouh niet met voorbedachten rade handelde en in zijn opwelling ook niet bewust op het hart van het slachtoffer mikte, besliste het hof van assisen dat de man vijf jaar cel met uitstel moest krijgen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hij heeft wel meer dan tweeënhalf jaar in voorhechtenis gezeten.