Pedofiele kleuterleider doet bekentenissen: "Hij heeft bepaalde feiten toegegeven"

door: STS
gevangene
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De kleuterleider die opgepakt werd wegens kinderporno en zedenfeiten met minderjarigen is overgegaan tot gedeeltelijke bekentenissen. Dat zegt zijn advocaat.

De 38-jarige man was als kleuterleider en zorgleerkracht actief in De Springplank, een kleuterschool en lagere school in Onkerzele, een deelgemeente van Geraardsbergen. Europol had beelden op het darkweb van het internet kunnen linken aan de man en contacteerde de Belgische politie.

Vorige week vrijdag werd de man opgepakt. Hij zit nu opgesloten in de gevangenis van Oudenaarde. "Hij zou beelden hebben gemaakt van naakte jongetjes uit de kleuterklassen", viel op VTM te horen. "Die beelden verspreidde hij daarna."

"Mijn cliënt heeft bepaalde feiten toegegeven, maar er moet natuurlijk nog heel veel onderzoek gebeuren. Het gerecht zal op dat vlak zijn werk moeten doen", vertelde de advocaat van de kleuterleider op VTM.

Het blijft voorlopig onduidelijk hoeveel slachtoffers de man gemaakt heeft. "Daar kan ik niet veel over zeggen, het gerecht zal zijn werk moeten doen. Het zou wel eerder recent zijn gebeurd, en enkel op deze school. Het zou slechts over de laatste maanden gaan", aldus de advocaat.

Op de vraag of de man beseft wat hij heeft gedaan, klonk het antwoord: "Hij voelt zich uiteraard heel slecht op dit moment. Hij beseft zeker en vast dat hij behandeld moet worden. Maar over een bepaalde ziekte ga ik mij niet uitspreken. Er zijn door de onderzoeksrechter deskundigen aangesteld daarvoor."

(Archieffoto)